När du ansöker om ett lån online bör du tänka på några saker. Du bör kontrollera räntorna, förskottsbetalningarna, alternativen för återbetalningsplanen och din kreditvärdering. Se också till att du vet hur du undviker att bli avvisad. När du har bestämt dig för vilket alternativ som är rätt för dig, ansök om det online och få pengarna du behöver.

Räntor

En av de största faktorerna onlinelånapengar.se som påverkar kostnaden för ett lån är räntan. Den ränta du erbjuds beror på en mängd olika faktorer, inklusive din kredithistorik och inkomst. Vissa långivare kan erbjuda rabatter om du gör automatiska betalningar. Det är värt att ta lite tid att jämföra priser innan du går med på en långivares erbjudande.

Generellt sett är en bra ränta lägre än för ett kreditkort, vilket är 15 % i genomsnitt. Detta kan dock variera beroende på dina omständigheter, budget och hur brådskande du är. Om räntan är för hög kan du hamna i en skuldcykel. För att undvika detta, se till att du förstår vad en ränta är och hur den kommer att påverka din upplåning.

Förskottsbetalning påföljder

Många människor inser inte att många av de lån de ansöker om online kommer med förskottsbetalning. Dessa avgifter är ett ovälkommet hinder för att minska skuldsättningen och bygga upp eget kapital. Men det finns sätt att undvika dem. Du kan undvika dem genom att inte ansöka om vissa typer av lån, betala av ditt lån så snabbt du kan eller förhandla direkt med långivaren.

Förskottsbetalningar är ofta begränsade till ett visst dollarbelopp, eller en procentandel av det utestående saldot. Till exempel skulle ett lån på 100 $ med en förskottsbetalning på 3 % kosta dig 3 000 $. Men mindre skulder kan komma med en mindre förskottsbetalning. Prata i båda fallen med din långivare om förskottsbetalning innan du ansöker om ett lån.

Det första du bör förstå är vad en förskottsbetalning är. Detta är en avgift som du måste betala till långivaren när du väljer att betala tillbaka ditt lån i förtid. Påföljder för förskottsbetalning varierar mellan långivare, men de är i allmänhet 1%-5% av lånebeloppet. Lyckligtvis tar vissa långivare inte ut förskottsbetalningar, så du kan undvika dem helt.

Förskottsbetalningsstraff är utformade för att avskräcka låntagare från att göra betalningar snabbare än de förväntas göra. Långivarna förväntar sig att få ränta på lånet över tid, så om du betalar av ditt lån i förtid kommer du att betala mindre ränta, vilket minskar deras vinster. Förskottsbetalningsstraffet är ett effektivt sätt att motverka förtida återbetalning och sträcka ut betalningar.

Förskottsbetalningsavgifter debiteras i allmänhet endast för vissa typer av lån, och de anges alltid i lånehandlingarna. Straffbeloppen börjar på 2 % av det utestående saldot för det första året. Beloppet kommer gradvis att minska varje år till noll. Detta är vanligt för de flesta lån, även om vissa tar mer betalt.

Det bästa sättet att undvika en förskottsbetalning är att be långivaren om mer information och att hitta en långivare utan förskottsbetalning. Se till att du förstår alla villkor och avgifter innan du undertecknar ett kontrakt. Detta kan hjälpa dig att undvika att betala högre räntor om du refinansierar ditt lån.

Alternativ för återbetalningsplan

Du har många alternativ när det kommer till återbetalningsplaner för att låna pengar online. Du kan välja en standardplan som inkluderar månatliga betalningar som ökar under loppet av 10 år, eller så kan du välja en graderad plan där betalningarna sänks först och gradvis ökar över tiden. Standardplaner är bäst om du behöver pengarna nu och förväntar dig att tjäna mer i framtiden. I båda fallen kommer betalningarna att gå mot ränta endast i början av återbetalningsplanen, vilket är anledningen till att de har lägre räntor än graderade planer.

Ett annat alternativ är inkomstdrivna återbetalningsplaner, som blir allt populärare bland låntagare. Andelen personer i inkomstdrivna återbetalningsplaner ökade drastiskt i USA mellan 2010 och 2017. Till skillnad från andra återbetalningsplaner låter inkomstdrivna planer låntagare justera det belopp de är skyldiga varje månad baserat på deras inkomst.

Leave a comment

en_USEnglish
arArabic en_USEnglish